2004. jan 14.

MSZOSZ, Medgyessy: titkos találkozó

írta: FSZDL
MSZOSZ, Medgyessy: titkos találkozó

Hétfőn dolgozószobájában találkozott Medgyessy Péter a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnökségével. Ismeretes: az MSZOSZ harmincöt ágazati szakszervezete együttműködési megállapodást kötött a még miniszterelnök-jelölt Medgyessyvel.

A Magyar Nemzet kérdésére Wittich Tamás, az MSZOSZ elnöke elmondta: azért nem számoltak be a nyilvánosságnak a találkozóról, mivel annak célja pusztán az volt, hogy előkészítsék a miniszterelnök látogatását a konföderáció márciusban esedékes szövetségi tanács ülésére. Emlékezetes, hogy Medgyessy Péter novemberben nem ment el a MSZOSZ nagygyűlésére, ahol az elégedetlen szakszervezeti vezetők választ kívántak kapni arra, hogy miért torpant meg a jóléti rendszerváltás, illetve, hogy miként teljesülhetnek az együttműködési megállapodásban foglaltak. 

Wittich elmondása szerint a konzultáción a munka törvénykönyve átfogó módosításáról, valamint a munkaügyi tárca által előkészített foglalkoztatáspolitikai stratégiáról esett még szó. Egyetértés volt abban – mondta Wittich –, hogy a foglalkoztatási szint javítása érdekében az oktatásnak, a képzésnek, átképzésnek jobban figyelembe kellene vennie a munkaerőpiac igényeit. Emlékezetes, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács – ahová a szociális partnerek kérése ellenére hónapok óta nem megy el Medgyessy Péter – napokkal ezelőtt már elfogadta a nevezett foglalkoztatási stratégiát. A hétfői találkozón elhangzottakról született egy két és fél oldalas anyag, ám az MSZOSZ sajtóosztályán közölték: emlékeztetőnek, belső használatra szánták, ezért annak tartalma nem nyilvános. Sem Wittich Tamástól, sem az MSZOSZ sajtóosztályától nem kaptunk választ arra, hogy a hétfői találkozó melyik fél kezdeményezésére jött létre.

Szólj hozzá