2015. jan 08.

Filmajánló: Büszkeség és bányászélet

írta: FSZDL
Filmajánló: Büszkeség és bányászélet

2015. január. 1-jén került a mozikba a Büszkeség és bányászélet c. színes, angol vígjáték. Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik – azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog.

A hamisítatlan angol vígjátékban olyan kiváló színészek remekelnek, mint az Arany Glóbusz-díjas Bill Nighy (Igazából szerelem, Időről időre), az Oscar-jelölt Imelda Staunton (Vera Drake, Demóna), a BAFTA-díjasDominic West (300, Johnny English újratöltve) és a Sundance-díjasPaddy Considine (Világvége, Most jó). Bármilyen hihetetlen, de a Büszkeség és bányászélet igaz történet alapján készült!

buszke.jpgAz Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik – azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni.
Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.

Büszkeség és bányászélet - színes, angol vígjáték
Főszereplők: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Paddy Considine
Rendezte: Matthew Warchus
Gyártó: Calamity Films
Magyarországon forgalmazza a Mozinet
12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Forrás: http://cseppek.hu/cikk/6768buszkeseg-es-banyaszelet-a-mozikban

 

Szólj hozzá

bányász szakszervezet filmajánló Szakszervezetek