2015. júl 24.

A VDSzSz Szolidaritásnál történtek margójára

írta: FSZDL
A VDSzSz Szolidaritásnál történtek margójára

Igazi gyöngyszemre akadtunk! Miután a VDSzSz Szolidaritás kizárta magát a saját honlapjáról*, majd gyorsan gründolt egy újat, elkövette azt a hibát, hogy nagy buzgalmában végre feltöltötte a honlapra az ominózus 2015. májusi küldöttgyűlésen elfogadott programját is. Figyelem, spoilerveszély! 

Ominózus, mert hát eléggé hülyén sikerült az a küldöttgyűlés. Lehet ködösíteni, meg másként emlékezni, de a tények makacs dolgok. A küldöttgyűlés ugyanis - amellett, hogy Gaskó Istvánnak nem szavazott bizalmat - csont nélkül elfogadta a szervezet elmúlt időszakra vonatkozó beszámolóját (pénzügyileg is!), és gyakorlatilag a következő négy évre szóló programját is. Amikor tehát arról hallunk, hogy a küldöttgyűlés által kijelölt új utat kell járni, meg a küldöttgyűlés által megszavazott megújulást kell folytatni, akkor valójában a jó öreg Gaskó István féle eddigi program folytatásáról beszélünk. Igaz, személy szerint nélküle. 

Maradandó gesztus ugyanakkor, hogy az amúgy Bárány Balázs által vezetett programszerkesztő bizottság a következő sorokat írta bele a VDSzSz Szolidaritás 2015-2019 közötti programjába, amelyet a teljes küldöttgyűlés megszavazott aztán, és amelyet most így olvashatunk a szervezet honlapján:

"A mai helyzetet az jellemzi, hogy a munka világát, a vasutasságot érintő jogszabályi változások, alkuk vonatkozásában a LIGA-VDSzSz elnökének tekintélye – ez köszönhető a VDSzSz Szolidaritás elmúlt évtizedekben kifejtett harcos, érdekvédelmi tevékenységének – kijáró képessége többet nyom a latba, mint az említett fórumok összessége.

Tehát kedves VDSzSz Szolidaritásos barátaim, szobrot neki! :)

reszlet_vdszsz_program.JPG

 

* A vdszsz.hu honlap tartalma azért vált elérhetetlenné, mert a VDSzSz Szolidaritás illetékese arra utasította a szolgáltatót, hogy ezen a címen a tartalom ne legyen elérhető a továbbiakban. 

Szólj hozzá

szakszervezet társadalmi párbeszéd VDSzSz Gaskó