2012. júl 29.

Harcostárs - vélemény

írta: FSZDL
Harcostárs - vélemény

Dühös kis ember ez a szerk. És következetlen. Miután ő maga megírja a Népszabadság Ötödik hasáb rovatában, hogy azt követően, hogy a miniszterelnök két hétig konzultált "baráti" szervezetekkel, végre fordulópontként tárgyalt valakivel, aki nem csak bólogatott, jól le is húzza Gaskó Istvánt ezért. 

Pedig a jellemzően baloldalhoz köthető média is így könyvelte el a találkozót: Gaskó kerek-perec megmondta Orbánnak: Pocsék a helyzet.
De ne akadjunk le itt, lássuk mit írt a mértéktartó hvgCsúnya képet festett Gaskó Orbánnak.

Mert mi is hangzott el Gaskó István részéről?
"Az elmúlt két évben a munkavállalók sorsa nehezedett, a keresetek és juttatások csökkentek, a szociális ellátó rendszer zsugorodott, a munkavállalók jogai pedig korlátozottabbak lettek."

Ehhez képest a szerk. - aki nyilván nagy tapasztalattal bíró szakszervezeti vezető - úgy látja, egy szakszervezeti vezetőnek nem szabadott volna elmenni erre a találkozóra. Sőt, azzal áll elő, hogy most aztán jól lejáratódott Gaskó István, hiszen a találkozó eredményeként a LIGA Szakszervezetekhez tartozó szakszervezeteknek sem lesz jobb. 

Kezdjük az elején: az, hogy nem csak a LIGA tagszervezetei, de Magyarország szinte összes többi szakszervezete ma működhet, annak épp a LIGA Szakszervezetek az egyik jó oka. Hiszen egyedüliként az országos konföderációk közül országos sztrájkot, majd többször is országosan félpályás útlezárásokat tartott a tervezett új Munka törvénykönyve ellen. Majd ennek hatására jöttek az érdemi tárgyalások, és a megállapodás az új Mt. kollektív részéről.

A LIGA Szakszervezetek nyilánvalóan elsősorban a saját tagjai érdekében harcol, de eredményei minden magyar munkavállalóra ugyanolyan hatással vannak. Így volt ez az egészségbiztosítás tervezett privatizációja idején is, ahogyan az új Mt. esetében is. Ahogy időközben teltek az évek, kormányfők jöttek, kormányfők mentek. A LIGA hol egyik bérencének lett titulálva, hol a másiknak. Csak egy dolog maradt állandó: mindegy milyen kormány volt épp hatalmon, a LIGA Szakszervezetek, ha kellett, harcosan kiállt a munkavállalók érdekeiért, majd ennek eredményeként tárgyalt, és eredményeket ért el. Sajnos a dühösen igyekvő sajtó memóriája néha túl rövid, néha túl szelektív.

Szólj hozzá