2014. nov 19.

Mindenképpen szükséges a konföderációhoz való tartozás...

írta: FSZDL
Mindenképpen szükséges a konföderációhoz való tartozás...

Annak érdekében, hogy eredményesen tudja a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete a tagságát képviselni, mindenképpen szükséges a konföderációhoz való tartozás. A jelen helyzetet értékelve, a LIGA az a konföderáció, amelyen belül a kormányzat elfogadja tárgyalópartnernek szakszervezetünket. Ezért a Kongresszus döntött a LIGÁ-hoz való csatlakozásról.

Az MTSZSZ 2014. november 14-i Kongresszusa több témáról tárgyalt és döntött. A közelgő 25 éves jubileum megünneplésére összeállított programtervet a Kongresszus elfogadta.
Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésben való helyzetet értékelve, a Kongresszus arról döntött, hogy kilép az ÉSZT-ből, mivel az MTSZSZ tagságát, a versenyszféra dolgozóit nem tudja megfelelő módon képviselni, általuk nem tud az MTSZSZ eljutni a magasabb szintű érdekegyeztetéshez.

Annak érdekében, hogy eredményesen tudja az MTSZSZ a tagságát képviselni, mindenképpen szükséges a konföderációhoz való tartozás. A jelen helyzetet értékelve, a LIGA az a konföderáció, amelyen belül a kormányzat elfogadja tárgyalópartnernek szakszervezetünket. Ezért a Kongresszus döntött a Ligához való csatlakozásról.
A konföderáción belül az MTSZSZ tagságát érintő kérdésekben önállóan képviselünk és lépünk fel, az MTSZSZ működésében, céljaiban és érdekvédelmében nem történik változás. Az önállóságot megtartva folytatjuk munkánkat.

A Kongresszus elfogadta az MTSZSZ közép- és hosszú távú stratégiáját, amely meghatározza a további munkát. Értékelésre került a szakszervezet gazdálkodása, a 2014. január 1. és október 31. közötti szakasza, amely szintén elfogadásra került.

Szólj hozzá

szakszervezet LIGA ÉSZT Szakszervezetek